6. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SINAVLAR (ÜLKE GENELİ ORTAK) TARİH / SAAT BİLGİSİ VE MATEMATİK -TÜRKÇE DERSLERİ KAZANIM TABLOLARI

Ortak Sınava gün ve saatinde katılmayan öğrenciler : 

d.2023-2024 eğitim öğretim yılında ülke geneli ortak yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlarda sadece çoktan seçmeli sorular kullanılacaktır
p. Ortak yazılı sınavlara geçerli mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler mazeret sınavına alınacaktır. Hem ortak yazılı sınava hem de mazeret sınavına katılmayan öğrenciler sınavda başarısız sayılacaktır.
r. Geçerli mazereti bulunan öğrencilerin sınava katılmama gerekçesi ortak yazılı sınav uygulama tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde öğrenci velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilecektir. Bu öğrencilerin mazeret sınavına katılımıyla ilgili süreçlerden okul müdürlükleri sorumludur.
s. Mazeret sınavı, ortak yazılı sınavı uygulama tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde yapılacak ve sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içerisinde açıklanacaktır.
ş. Nakil ile okul değişikliği yapan öğrenci, önceki okulunda geçerli mazereti nedeniyle ortak yazılı sınava katılmadıysa gittiği okulda mazeret sınavına alınacaktır. 

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR 

1. Ortak yazılı sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınav süresi 40 dakikadır.
2. Cevap kâğıdında belirtilen bilgilerin size ait olduğunu kontrol ederek kitapçık türünüzü, ders adını ve katıldığınız oturum bilgisini işaretleyiniz.
3. Sınav soru kitapçıklarınızı ve cevap kâğıtlarınızı kontrol ediniz. Eksik sayfa veya baskı hatası olan sınav evrakı var ise değiştirilecektir.
4. Cevap kâğıtlarına tüm işaretlemeleri siyah kurşun kalemle yapınız.
5. Sınavda çoktan seçmeli soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.
6. Ortak sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili Yönetmelik’e göre işlem yapılacaktır.
7. Sınavda soruların doğru cevapları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

20.12.2023 192

20-12-202320-12-2023

20-12-2023