Okulumuzda Kodlama Haftası 2023!

Okulumuz, bu yılın Kodlama Haftası'nda büyük bir heyecan yaşadı! Öğrencilerimiz, kodlamaya meraklı 5. sınıf öğrencileri için Code.org ve 6. sınıf öğrencileri için VEXcode VR platformlarıyla unutulmaz deneyimler yaşadılar. Kodlama Haftası, öğrencilerimize dijital dünyayı keşfetme fırsatı sunarken, aynı zamanda yaratıcılıklarını ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine olanak tanıdı.

23.10.2023 82

5. Sınıflar İçin Code.org Etkinliği

1. 5. sınıf öğrencilerimiz, Code.org platformu üzerinden temel kodlama becerilerini öğrenerek renkli bloklarla kodlama yapmanın keyfini çıkardılar. Öğrenciler, oyunlar oluşturarak ve interaktif hikayeler yazarak kendi yaratıcılıklarını serbest bıraktılar. Bu etkinlik, öğrencilerimizin mantık yürütme, sıralama ve kodlama kavramlarını anlamalarına yardımcı oldu.

6. Sınıflar İçin VEXcode VR Etkinliği

1. 6. sınıf öğrencilerimiz ise VEXcode VR ile gerçek dünya problemlerini sanal dünyada çözme fırsatı buldular. Bu etkinlik, öğrencilerin kodlama becerilerini fiziksel dünya uygulamalarına dönüştürme yeteneklerini geliştirdi. Robot tasarımından programlamaya, öğrencilerimiz her aşamasında kendi becerilerini geliştirmenin tadını çıkardılar.

Kodlama Haftası, öğrencilerimizin teknolojiye ilgi duymalarını ve geleceğin sorunlarını çözmek için bu becerilere sahip olmalarını teşvik ediyor.

Kodlama Haftası 2023, öğrencilerimizin dijital becerilerini artırmalarına ve eğlenceli bir şekilde öğrenmelerine olanak tanıdı. Okulumuz, geleceğin kodlama uzmanlarını yetiştirmeye devam ediyor ve bu etkinliklerle öğrencilerimize ilham veriyor. Gelecek yılki etkinlikler için daha fazla heyecanla bekliyoruz!

Kodlama Haftası 2023'ün ardından, öğrencilerimiz dijital dünyayı keşfetmeye ve kodlama becerilerini daha da geliştirmeye devam edecekler.

23-10-202323-10-202323-10-202323-10-2023